Comeback träning

Hej och hå det går framåt med min träning. Jag ska försöka att komma igång med träning ordentligt igen och blogg. Jag ska även försöka hitta tillbaka till glädjen i köket. Jag har vist de senaste åren blivit dränkt i plugg ångest och stress.

Så nu ska jag sakta men säkert hitta tillbaka till träningen och den jag var innan jag började plugga, dock några år äldre och klokare.

Idag har jag varit ute och sprungit för andra gången denna veckan. Mitt mål är att springa minst 1 mil i veckan. Jag började året bra och sprang en runda redan den 3 jan, det gick så bra så 3 dagar senare gav jag mig ut igen på en runda och ökade då takten rejält för att det gick så bra. Sen åkte jag på en förkylning.

Så nu har jag tagit det lugnt och sprungit utan klocka. Jag som sprungit nästan hela mitt liv har det svårt att ta de lugnt när jag springer och inte tävla med andra. Men nu har jag bestämt mig för att inte springa för att prestera utan för att må bra. Få i gång cirkulationen i kroppen och få lite kroppen egen lyckohormon. Även minska på stressen och få mer ork. Jag som har älskat springa, dit vill jag hitta tillbaka till igen.

Så idag tog jag det lugnt, sprang en uppvärmning på ca 2 km (min egen uppskattning helt och hållet, efter som jag sprang utan min älskade GPS klocka). Sen blev de lite intervaller i stadsparken. 5 lyktstolpar snabbt och 5 gång, Det upprepade jag 3 gång. Sen vill jag springa fortare så då minskade jag till springa 2 snabbt och jogga 1, Till sista sprang jag bara en lyktstolpe och joggade 1 några gånger. Passade avslutades med att jogga hem.

Nu ska jag kasta mig ut i köket och laga och sen ta tag i tvätten och plugga lite om tiden skulle räcka till.

HAVÄNG

Lev livet varje minut

RSS 2.0