Kraftprov!

Nu har jag satt mina krafter på prov. I söndags var det dax att springa en testrunda på 5 km på träningen (träning för Lundaloppet). Jag var lite skeptisk åt värmen som var i söndags. Jag är väldigt känslig för solen. Så min räddning blev mina nya keps. Den är inte allt för snygg men väldigt bra mot solen. 
 
 
Innan träningen var jag laddad och glad. Jag såg fram emot att få testa min krafter och få se vad träningen denna våren har gett för resultat. Jag har som sagt aldrig tidigare sprungit så här mycket och så strukturerat. Det är grymt att springa i en löpgrupp. Det är riktigt bra att få träna med andra av samma kaliber. Synd bara att det är sista gången på söndag och den missar jag. Jag hoppas att jag hittar en annan löpgrupp att springa med så jag kan utveckla min löpning ännu mer. 
 
Träningen bestod av uppvärmning 15 min. Sen löpskolningsövningar: hälkick, höga knän, koordination, armpendling med hoppsasteg och till sista 3 stegringslopp. Sen blev det 5 km löpning. 
 
Jag siktade på att hålla 5:30 tempo. Jag tyckte att jag kom in ett lagom tempo där det kändes att jag drog på men inte för fort. När klockan pep till efter 1 km så kollade jag på klockan och då visade den 5:33. Så jag hade hittat ett bra tempo av mig själv. Jag drog på i min ensamhet, jag hade täten i min grupp. Det kändes grymt bra för psyket då jag legat efter i intervallerna ibland. Jag tappade lite på slutet men är ändå grymt nöjd med min prestation. Jag sprang in på 28:08. Det snabbaste jag sprungit på länge. Grymt skönt att vara nöjd över min prestation. Det senaste året har jag lärt mig att fokusera enbart på min presation. Jag har sänkt min krav till utefter vad jag faktisk har tränat och inte efter vilken tid jag vill springa på. Lite mer realitiska mål. Vilket gör mig mycket lyckligare när jag faktisk når målen. Medeltempot blev tillslut 5:38. Jag hoppas på mindre sol på Lundaloppet och folk som hejar så ska jag nog kunna pressa mig lite till. 5:30 är inom räckhåll.
 
 
Jag var slut efter träning. Fick land en stund på hallmattan in jag tog min in till duschen. 
 
Lundaloppet nästa
 
 
 
 
 

HAVÄNG

Lev livet varje minut

RSS 2.0