Cykeltur i underbart Skånelandskap!

Idag cyklade jag och Johan ut till Örtofta att titta på slottet där och området kring där. Johan är uppväxt där och hade noterat att de hade rensat upp och lagt en stig längs Kävlingeån så vi ville se hur det ser ut. Det finns en stor väg mellan Lund och Örtofta men den tyckte vi var tråkig så vi valde lite mindre vägar på landet. När vi stod vid en går kunde vi välja att cykla vänster och följa cykelstigen och chansa på den något kortare vägen till höger. Vi funderade ett tag och bestämde oss för att chansa på den högra vägen. Det gick bra till en början sen började däcken glida i leran, inte alls kul. Det började även gå väldigt trögt. När vi tittade på däcken såg vi att det fastnat en massa lera. Vi gjorde vårt bästa för att få bort leran...
 
 
Med leriga cyklar kom vi fram till Örtofta.
Mycket vackra höstfärg på slottet.
Vi hittade en fin bron som gick över ån. Från bron gick det fin trappa rakt ut i det naturen. Vi var inte jättesugna på att gå ner för trappan. 
 
Vägen hem blev lite backig och jobbig men hem kom vi. Skönt att jag har fått min cykel fixad så jag äntligen kan lite på den igen. Jag har gått runt och trott att jag har haft problem med växlarna i flera år. Jag har lämnat in cyklen flera gånger men det har aldrig blivit riktigt bra. Växlarna tar inte ordentlig. Till slut så tog ingen växel alls. Istället för att gå dit jag brukar så googlade jag på Lunds bästa cykelreperatör och hittade en som heter Claes cykel, som fått gott betyg av flera. Så jag tog mig dit med tron om att de var fel på växlarna (tur att jag inte är cykelreperatör) men så hittade han att det var fel på hjulet. Så nu är det fixat. Känns grymt skönt att ha en hel cykel igen, så jag vågar ge mig iväg på längre turer. 
 
Det blev en härlig dag ute i den skånska naturen. Kul att hitta på något. Utan jobba blir mina dagar lätt aritväldigt långa. Speciellt eftersom min sambo inte varit hemma på vardagarna på 4 veckor. Eftersom vi har superbra tajming så är det min tur att åka bort när han kommer hem. 

HAVÄNG

Lev livet varje minut

RSS 2.0